Байден доручив провести перемовини з РФ щодо ядерної зброї у космосі

Президент США Джо Байден доручив своїй Адміністрації провести перемовини з Російською Федерацією у питанні щодо можливого випробування ядерної зброї у космосі. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає РБК-Україна з посиланням на його брифінг.

За його словами, загроза національній безпеці США, про яку раніше повідомлялось у ЗМІ, це можливі випробування ядерної зброї росією у космосі.

"Ми не говоримо про зброю, яка може бути використана для нападу на людей або для фізичного знищення тут, на землі", - сказав Кірбі.

Водночас президент Байден доручив налагодити дипломатичну взаємодію з росією та іншими союзниками. Кірбі зауважив, що США та союзники серйозно ставляться до загрози від РФ.

"Ми дуже серйозно ставимося до цієї потенційної загрози. Розвідка США "має серйозні побоювання щодо широкого розсекречення цих розвідувальних даних", - заявив він.

Він вважає, що нова антисупутникова зброя РФ може мати вплив на землю.

Окрім цього Кірбі заявив, що Білий дім здивований рішенню голови комітету з питань розвідки Палати представників США Майка Тернера розкрити розвідувальні дані публічно.

Нагадаємо, напередодні у Конгресі США заявили про "серйозну загрозу національній безпеці". Американські ЗМІ пишуть, що "загроза національній безпеці США" стосується того, що РФ хоче вивести ядерну зброю в космос і можливого використання росіянами "ядерки" проти супутників.

Як повідомлялося, США запустили шість супутників для виявлення гіперзвукових і балістичних ракет. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті