Аудит виявив у ДонНУ у Вінниці порушень на 12 мільйонів. Колишнє керівництво ні в чому собі не відмовляло

Порушень на понад 12 млн грн виявлено в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса протягом 2019-2023 років. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області. 

Протягом 2019-2022 років та січня - квітня 2023 року Університет здійснював видатки на оплату за спожиті комунальні послуги та оплату праці працівників виключно за рахунок коштів державного бюджету, що спричинило необґрунтовані видатки на загальну суму 10,8 млн гривень.

Тоді як протягом останніх 4 років на контрактній основі в Університеті навчалося в середньому близько 800 студентів.  Кошти, які вони сплачують за навчання, спрямовуються до спеціального фонду кошторису Університету і мали б використовуватися, зокрема, на згадані видатки.

Крім того, аудит засвідчив, що екс-ректор сам собі виписував премії та надбавки, а своїм співробітникам, які обіймали керівні посади, оформлював договори на надання послуг, хоча ці послуги входили до їхніх посадових обов'язків. На це було спрямовано понад 350 тис. грн бюджетних коштів.

Крім того, були випадки оплати праці наукових співробітників за невідпрацьований час і сумісників, у той час, коли вони перебували у відрядженнях за основним місцем роботи. За допущені порушення законодавства з фінансових питань до адміністративної відповідальності притягнуто чотирьох посадових осіб Університету.

Матеріали заходу державного фінансового контролю передано на розгляд правоохоронного органу.

У зазначений у результатах аудиту період ректором ДонНУ імені Василя Стуса був професор Роман Гринюк.  У квітні 2023 року він залишив свою посаду. Новим керівником вишу-переселенця було обрано професора Іллю Хаджинова.

 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті