Алієв вважає за можливе підписання мирної угоди з Вірменією протягом декількох місяців

Президент Азербайджану Ільхам Алієв вважає за можливе підписання мирної угоди з Вірменією протягом декількох місяців. Про це він заявив в інтерв'ю італійській газеті "Il Sole 24 Ore", - повідомляє турецьке агентство "Анадолу".

«Ситуація у нашому регіоні рухається до миру, я на це сподіваюся. Я прибув до Італії із Брюсселя. Там відбулася тристороння зустріч між мною, Президентом Ради Європейського Союзу та прем'єр-міністром Вірменії. Ми домовилися, що протягом місяця міністри закордонних справ Азербайджану та Вірменії зустрінуться для початку практичних переговорів щодо мирної угоди», - сказав Алієв.

Він нагадав, що ідея укладання мирної угоди була запропонована офіційним Баку практично одразу після завершення Другої Карабахської війни 2020 року.

Президент зазначив, що від перебігу мирних переговорів залежатиме багато.

«Вважаю, що ми протягом кількох місяців можемо завершити та підписати мирну угоду. Якщо вірменська сторона виявить таку ж волю, гадаю, це реально. Ми висунули 5 базових принципів, на яких має будуватися мирна угода, і Вірменія прийняла їх», - зазначив Алієв.

Як повідомлялося, Азербайджан повернув контроль над містом Лачин – майже через три десятиліття.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті