У Москві затримали п'яного "воэнкора ДНР" – він погрожував адміністратору готелю. Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня у сепаратистських ЗМІ з'ясовували, куди чиновники посилають мирних жителів, які намагаються з'ясувати, коли в їхніх будинках з'явиться вода.

Цар хороший, бояри – погані

Минулого тижня сепаратистські ЗМІ були змушені працювати, як то кажуть, у пожежному режимі. Гасити довелося інформацію про "водяні" бунти, що назрівають, і хамське ставлення до жителів окупованого Донбасу місцевих чиновників-колабораціоністів.

Так вийшло, що в один день у різних районах області пройшли стихійні сходи, на яких народ вимагав хоч якось налагодити водопостачання, чи хоча б описати перспективи вирішення ситуації із водою.

Так мешканці Кіровського району окупованого Донецька вийшли до будівлі "народного суду" та висловили свої претензії. До них милостиве сподобався приїхати місцевий цар - так званий "глава Кіровської районної адміністрації". Вишенькою на торті стала заява одного із самозваних чиновників у тому, що мирні жителі йому "нах*р не всрались". У вік смартфонів і не до кінця вбитого на непідконтрольній території Інтернету зміст розмови "пана з холопами" моментально набув резонансу в інформаційному полі "ДНР".

І, мабуть для того, щоб закріпити у свідомості користувачів соціальних мереж, ким для окупаційної влади є простий народ, ще один дрібний колабораціоніст вирішив показати всім, хто тут господар.

"Дело происходит в селе Донском — там перебои с водой с февраля, хотя берется она из местного ставка, и, чтобы она шла 24/7, освобождать Славянск необязательно. Народ стал требовать от администрации решить проблему, собрался на сход, мы тоже подбежали…", - описав ситуацію один із місцевих журналістів.

"И тут появился Он. Тот, Кого Нельзя Снимать. Константин Зинченко. Начал говорить в мегафон, остановился на полуслове, подошел к нашему корреспонденту и попытался выбить из рук камеру - мол, он не разрешал снимать лично его", - поскаржився він, що не зумів довести репортаж до кінця.

Треба віддати належне, придворні піарники ватажка ДНР відреагували оперативно, але не дуже професійно: "На скандал незамедлительно отреагировал Глава Республики. Он отметил, что такое поведение недопустимо, а в отношении хамских чиновников будут приняты меры". У найкращих традиціях "совка" у всіх місцевих ЗМІ з'явилися заяви, в яких Пушилін запевнив своїх "підданих", що цар добрий, а от бояри іноді поводяться неправильно. Він пообіцяв, що "двое сотрудников администрации Кировского района Донецка будут уволены за неподобающее общение с местными жителями на сходе граждан". При цьому "смотрящего" за районом покарали... доганою.

"Ранее сегодня в социальных сетях появилось видео, где жители на встрече с замглавы Кировского района Виктором Антоником и инспектором орготддела администрации района Сергеем Карпичковым жалуются на проблемы с водоснабжением и просят содействия в бурении водяной скважины. Чиновники советуют людям самостоятельно заняться скважиной, обещают установить бак для воды, но потом отмечают, что его может и не быть. А завершается разговор хамскими высказываниями в адрес жителей со стороны представителей власти", - у форматі "lite" переказали журналісти діалог чиновників із народом.

"Крайне возмущен такой ситуацией. Такие руководители нам не нужны, замглава района, как и инспектор, допустивший такой общение с людьми, будут уволены. Главе района Юрию Будрину вынести строгий выговор", - заявив Пушилін.

Доганою відбувся і "глава району", який напав на журналістів. "Журналисты должны быть нашими союзниками потому, что мы должны быть максимально открытыми… В отношении журналистов это недопустимо", - голосно тупнув ногою ватажок "ДНР".

У сухому, у буквальному значенні цього слова, залишку, маріонеткова влада вдала, що покарання для хамів у чиновницьких кабінетах невідворотне, а люди в зоні окупації, як і раніше, залишилися без води. "Глава Республики поставил задачу Председателю Правительства организовать брифинг по вопросам водоснабжения. Там люди получат ответы на все свои вопросы напрямую от профильных служб", - повідомили місцеві ЗМІ.

Фронтові сто грам

Минулого тижня один із російських пропагандистів, який активно наповнює інформаційні потоки "ДНР/ЛНР" антиукраїнськими помиями, серйозно заплямував честь "воєнкорів", які працюють у зоні окупації. Хтось Семен Пегов був затриманий поліцією в Москві за вчинений ним у готелі п'яний бешкет.

Спочатку підконтрольний російському пропагандисту Телеграм-канал WarGonzo написав коротко: "В Москве задержан Семен Пегов". Його шанувальники на окупованому Донбасі подумали, що це політична розправа над "воєнкором" за його людожерську ненависть до України і трохи засмутилася. "Свободу Семёну!!! Прочь от него свои лапы. Того, кто его арестовал, отправить на фронт!", - понеслося в донецьких соціальних мережах. Незабаром соратники "в'язня" заспокоїли фантів. "Семен Пегов пытался заселиться в гостиницу. Его сочли пьяным и написали заявление. Якобы он угрожал администратору. Не более", - делікатно описав Телеграм-канал обставини затримання свого боса. Пияцтво як пояснення причини неадекватної поведінки "героя колчаківських фронтів" цілком влаштувало любителів його творчості. "Дайте человеку расслабиться! Он же с войны приехал, а на войне порядки военные"; "Я так понимаю, что, если бы пьяный Меладзе или Пугачева, или богатенькие Буратины были, их бы на ручках занесли и в кроватку уложили. А здесь человек с фронта и столкнулся с теми, за кого мужики в окопах кровь льют. Нервы даже у робота не выдержали бы"; "Пегов с его работой и трезвый может показаться пьяным от усталости, а если и выпил, что в этом страшного. Скорей всего администратор сам спровоцировал его", - підтримали бешкетника користувачі сепаратистського сегменту соціальних мереж. "Конфликт улажен. После объяснительной Пегов на свободе", - підбив підсумок п'яного скандалу WarGonzo. Усі зітхнули з полегшенням.

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті