У "ДНР" обіцяють випускати власні трамваї, збирати "МАЗи" і побудувати "Силіконову Долину". Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня публікації окупованого Донбасу остаточно скотилися в 70-ті роки минулого століття. Головним ньюсмейкером виступали ватажки фейкових "ДНР/ЛНР", які в стилі пізнього Брежнєва виступали на з'їздах, точніше, "республіканських" партійних конференціях правлячої в РФ "Єдиної Росії". Ще однією темою місцевих ЗМІ стали особисті зустрічі Пушиліна і Пасічника з російським диктатором Путіним.

Горда свинья - терлась о барское крыльцо

Спілкування віч-на-віч ватажків "республік" зі своїм ляльководом у місцевих ЗМІ висвітлювалося як одне з найбільших досягнень окупованих територій Донецької та Луганської областей і безсумнівним доказом того, що "Донбас - це Росія".

Першим президент країни агресора прийняв Леоніда Пасічника. Той розповів, що "обстановка на території республіки, на превеликий жаль, продовжує залишатися напруженою", але "досить стабільна, без будь-яких різких загострень".

Головною темою розмови став звіт васала сеньйору про те, що в "ЛНР" успішно реалізуються всі вказівки Кремля. Показово, що Пасічник навіть не приховував, що він і його команда абсолютно не самостійні. Він неодноразово давав зрозуміти співрозмовнику, що саме під його мудрим керівництвом "республіка" успішно інтегрується до РФ: "Виконуючи Ваше розпорядження"; "В рамках Вашого Указу"; "Згідно, знову ж таки, з Вашим розпорядженням". Зрештою ватажок "ЛНР" відверто зізнався у своїй некомпетентності: "На сьогоднішній день ми не настільки професійні, десь ми не володіємо до кінця нюансами російського законодавства". Але цю проблему можна розв'язати, - запевнив він Путіна, тому що "ми як слухняні солдати - просто виконуємо поставлені завдання, і все в нас виходить, рухаємося вперед".

Приблизно в такому ж ключі рапорт російському диктатору здав ватажок "ДНР" Денис Пушилін.

Обіцяного 7 років чекають

Ймовірно, надихнувшись тим, що в минулому скромного десятника МММ допустили до самого Путіна, Пушилін повернувся до "ДНР" і почав щедро роздавати жителям окупованого Донбасу найнемислиміші обіцянки кращого життя.

Його виступ на конференції "регіонального відділення партії "Единая Россия" за кількістю оптимістичних прожектів дуже нагадував полум'яну промову Остапа Бендера перед шахістами Васюків. Так, наприклад, він "спрогнозував чотириразове збільшення валового регіонального продукту".  Щоправда, не раніше 2030 року і за умови вливання в "республіку" масштабних інвестицій. Пушилін також пообіцяв привести до ладу "425 шкіл і 410 дошкільних установ регіону". Теж до 2030 року...

Розореному російською агресією Маріуполю ватажок "ДНР" пообіцяв найближчим часом запустити виробництво трамваїв на маріупольському заводі "Азовсталь". "До 2026 року там мають створити близько 12,5 тисячі нових робочих місць", - завив він. "Інший маріупольський завод - "Азовмаш" працюватиме на оборонний комплекс і випускатиме продукцію важкого машинобудування", - продовжив ватажок "ДНР" малювати райдужні перспективи.

Як то кажуть, Остапа несло. "Пушилін заявив про плани створення в ДНР аналога Силіконової долини", - дружно підхопили місцеві пропагандисти заяву про те, що "передбачається поява IT-парку з усією інфраструктурою для життя, роботи і дозвілля фахівців з інформаційних технологій". Там, мовляв, "працюватимуть не тільки жителі ДНР, а й значна кількість фахівців з інших регіонів РФ".

Не оминув він увагою і вболівальників легендарного ФК "Шахтар". Ватажок "ДНР" зробив вигляд, що не знає, що після 2014 року український клуб змушений був покинути домашню арену Донецьк, але зберіг при цьому свій потенціал. Він залишається одним із провідних клубів в Україні, команда грає в матчах Ліги чемпіонів УЄФА, Української футбольної Прем'єр-ліги, Ліги Європи УЄФА і Кубка України з футболу. Однак за версією Пушиліна, "Шахтар" помер і саме він поверне його до життя. "Будемо відроджувати - нарешті, довгоочікувано - і робота вже ведеться і зараз переходить у найактивнішу фазу, я про клуб "Шахтар", і ставити перед ним завдання-мінімум - вийти в прем'єр-лігу російського футболу!", - мріє ватажок "ДНР".

Заради справедливості скажемо, що не тільки Денис Володимирович роздавав жителям окупованого Донбасу солодкі обіцянки. Так званий "голова уряду ДНР", російський смотрящий за "главою республіки" Євген Солнцев заявив, що він домовився з керівництвом Мінського автомобільного заводу допомогти Білорусі збирати великовантажні "МАЗи".

"Белорусских партнеров заинтересовало предложение о локализации части сборочного производства на территории нашей Республики", - похвастался он.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті