Якщо БЮТ скасує вибори в Тернополі, можна скасовувати і президентські

Скасування виборів у Тернопільській облраді може стати прецедентом для скасування проведення будь-яких виборів в Україні. Про це сказав перший віце-спікер Олександр Лавринович журналістам в понеділок, відповідаючи на питання, повідомляє "Українська правда" 

 

За його словами, у разі скасування тернопільських виборів може скластися ситуація, коли парламент, наприклад, призначить президентські вибори на 17 січня наступного року. А потім хтось з політичних сил подивиться на низький рейтинг свого кандидата і "перенесе ці вибори, наприклад на березень".

"Коли писалися Конституція та закон про вибори депутатів органів місцевого самоврядування, то реально нікому в голову не могло прийти, що при своїй пам'яті та здоровому глузді можна призначити вибори, потім подивитися на рейтинги своє політичної сили і, маючи більшість у ВР, скористатися цією можливістю і скасувати вибори", - сказав Лавринович.

"Якщо так, то треба в законі прописати, що в таких-то органах місцевого самоврядування має бути 2/3 депутатів певної політичної сили", - додав він.

Раніше БЮТ виступив з пропозицією скасувати вибори в Тернопільській облраді.

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи