У Львові займуться реабілітацією дітей з сімей алкоголіків

У Львові дітей вчитимуть, як поводитися з батьками-алкоголіками, - повідомляє «ЗІК».

 

28-30 листопада у Львові за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради відбудеться науково-практичний семінар на тему: «Методика праці з дітьми, в сім’ях яких є проблема алкогольного узалежнення», який випускники Українського католицького університету, - повідомила сьогодні, 28 листопада, прес-служба Львівської міськради.

 

Алкоголізм шкодить не лише залежній від алкоголю особі, а й негативно впливає на психосоціальний стан найближчих до алкоголіка осіб – чоловіка чи жінки та дітей. Цей феномен у науковій літературі називають «співузалежненням».

 

За кордом для соціальної та психологічної реабілітації співузалежнених дітей проведяться соціо-терапевтичні світлиці і табори, де ці діти мають можливість перебувати в іншому середовищі, ніж те, до якого звикли вдома.

 

Оскільки на Україні такої практики поки-що нема, методикою організації та принципами функціонування соціо-терапевтичних світлиць і таборів з учасниками семінару поділиться Малгожата Рибацка, яка вже впродовж багатьох років організовує їх у Польщі.

 

У цих світлицях і таборах діти зможуть засвоїти нові принципи співпраці у спільноті, вчаться нових форм міжособової поведінки, пробують себе у нових соціальних ролях. За допомогою особливих принципів відносин у такому таборі діти проходять свого роду реабілітацію, засвоюють суспільно-прийнятні форми поведінки, знаходять групу підтримки, мають більше шансів свідомо керувати власною поведінкою.

 

Аудиторією семінару стануть 50 осіб, які працюватимуть у соціальній сфері – з дітьми, в сім’ях яких є залежні від алкоголю.

Статьи

Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Все статьи