Держгірпромнагляд припинив діяльність на 52 об’єктах Прикарпаття

На Прикарпатті не всі об'єкти підвищеної небезпеки та газопостачання готові до функціонування в осінньо-зимовий період, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області

Інспекторами управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки стану підготовки та готовності об'єктів підвищеної небезпеки, об'єктів газопостачання до безпечного функціонування в осінньо-зимовий період 2010-2011років.

Ними були охоплені ВАТ "Івано-Франківськгаз", ВАТ "Тисменицягаз", об'єкти систем газопостачання обласного управління освіти, ТОВ "Карпатнафтохім", ЗАТ "Лукор", ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття", Городенківське та Коломийське виробниче управління водо-каналізаційного господарства (ВУВКГ), Івано-Франківський "Водоекотехпром".

За результатами перевірок проведено 109 обстежень, призупинялась експлуатація і виконання робіт на 52 об'єктах, за виявлені порушення було притягнуто до адміністративної відповідальності 57 посадових осіб, в тому числі 28 перших керівників.

Зокрема, у ВАТ "Івано-Франківськгаз" виявлено, що план заміни газопроводів виконаний на 63%.

Крім цього, на низькому рівні проводиться капітальний ремонт обладнання газорозподільчих пунктів (ГРП), в основному здійснюється тільки заміна фільтрів і засувок, порушується графік здачі актів на перевірку димових і вентиляційних каналів житлових будинків (Долинське і Рогатинське УЕГГ).

У ВАТ "Тисменицягаз" з відставання від графіку проводиться заміна газопроводів, ревізія ГРП, внутрішньо будинкового газового обладнання, не розпочата робота по вибірковій перевірці стану герметизації вводів і випусків інженерних комунікацій підвалів багатоквартирних будинків.

У ЗАТ "Лукор" ремонт, ревізія, гідропромивка систем опалення виконана на 60%. У ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" не завершено ремонт , ізоляція технологічних трубопроводів, а у ТОВ "Карпатнафтохім" не завершено ремонт і профілактичні випробовування електроустаткування і електричних мереж та скління віконних блоків.

Статьи

Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Все статьи