Значна частина російських втрат на війні пов'язана з алкоголем - британська розвідка

Втрати росії від початку повномасштабного вторгнення сягають 200 тисяч осіб, при цьому значна їх частина пов'язана з алкоголем, а не бойовими діями. Про це 2 квітня у Twitter повідомили представники Міноборони Великої Британії.

"Втрати росії сягають 200 тисяч осіб від початку повномасштабного вторгнення, і значна їх частина пов'язана з небойовими втратами", - повідомили в британському військовому відомстві.

Британська розвідка посилається на "російський інформаційний Telegram-канал", який 27 березня повідомив про "надзвичайно високу" кількість інцидентів, злочинів і смертей, пов'язаних із вживанням алкоголю серед розгорнутих російських військ. Серед інших основних причин небойових втрат, за оцінкою британців, є неналежні тренування щодо поводження зі зброєю, дорожньо-транспортні пригоди та травми, пов'язані з погодними умовами, такі як переохолодження.

"Російські командири, ймовірно, вважають, що поширене зловживання алкоголем особливо негативно впливає на боєздатність. Однак, оскільки зловживання алкоголем поширене в більшій частині російського суспільства, його вже давно негласно вважають частиною військового життя, навіть під час бойових дій", - підсумували в британській розвідці.

Нагадаємо, раніше в росії визнали, що населення багатьох регіонів страждає на "алкоголізм і алкогольні психози".

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті