Зеленський "в останній момент" скасував виступ перед американськими сенаторами

Президент України Володимир Зеленський не виступить перед американськими сенаторами. Про це повідомляє Телеграм-канал "Радио Свобода".

Зазначається, що лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер, який у понеділок оголосив про майбутній сьогодні виступ Зеленського, що має на меті переконати членів Сенату схвалити військову та економічну допомогу Україні, у вівторок увечері повідомив про його скасування.

Як пише в соцмережі Х журналіст CNN Джим Шутто, виступ було скасовано "в останній момент". Про причини цього не повідомляють.

У повідомленні нагадується, що президент США Джо Байден домагається виділення майже 106 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та інші потреби. Навіть ті республіканці, які підтримують продовження американської допомоги Україні, пов'язують її виділення з питанням посилення імміграційної політики на південному кордоні США, щоб зупинити потік мігрантів. У Білому Домі наполягають на роздільному голосуванні з цих питань.

Раніше влада США заявила, що обсяг фінансування, яке раніше було виділено на допомогу Україні, практично вичерпано.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті