Зеленський "в останній момент" скасував виступ перед американськими сенаторами

Президент України Володимир Зеленський не виступить перед американськими сенаторами. Про це повідомляє Телеграм-канал "Радио Свобода".

Зазначається, що лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер, який у понеділок оголосив про майбутній сьогодні виступ Зеленського, що має на меті переконати членів Сенату схвалити військову та економічну допомогу Україні, у вівторок увечері повідомив про його скасування.

Як пише в соцмережі Х журналіст CNN Джим Шутто, виступ було скасовано "в останній момент". Про причини цього не повідомляють.

У повідомленні нагадується, що президент США Джо Байден домагається виділення майже 106 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та інші потреби. Навіть ті республіканці, які підтримують продовження американської допомоги Україні, пов'язують її виділення з питанням посилення імміграційної політики на південному кордоні США, щоб зупинити потік мігрантів. У Білому Домі наполягають на роздільному голосуванні з цих питань.

Раніше влада США заявила, що обсяг фінансування, яке раніше було виділено на допомогу Україні, практично вичерпано.

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті