Збірна США з боксу знялася з ЧС, до якого допустили РФ та Білорусь

Федерація боксу США заявила про відмову брати участь у чоловічому та жіночому чемпіонатах світу через рішення Міжнародної асоціації боксу (IBA) допустити росіян та білорусів на турніри під національними прапорами. Про це Федерація боксу США (USA Boxing) повідомила на офіційному сайті.

Основною претензією USA Boxing стало те, що Міжнародна федерація боксу (IBA) було ухвалено рішення проігнорувати рекомендації МОК та допустити боксерів з росії та Білорусі до змагань під своїми прапорами.

Крім того, американська федерація наголосила на непрозорих виборах президента IBA Умара Кремльова, зв'язку організації з "Газпромом" і не завжди об'єктивній роботі суддів на турнірах.

"Хоча спорт покликаний бути політично нейтральним, багато боксерів, тренерів та інших представників української боксерської спільноти було вбито в результаті російської агресії проти України. Зокрема, тренер Михайло Кореновський, який загинув внаслідок влучення російської ракети в житловий будинок у січні 2023 року. Спортивна інфраструктура України, включаючи численні боксерські зали, зруйнована російською агресією", – йдеться у заяві.

Відзначимо, що чоловічий чемпіонат світу проходитиме в Узбекистані з 1 по 14 травня, а жіночий – в Індії з 15 по 31 березня.

Як раніше повідомлялося, у боях за Маріуполь загинув екс-чемпіон України з кікбоксингу. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті