Японія засудила удар росіян по Чернігову, який забрав життя 18 людей

Японія засудила російський удар по Чернігову та висловила співчуття рідним загиблих і поранених українців. Про це за підсумками переговорів із міністеркою закордонних справ Японії Камікавою Йоко в Італії повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у мережі Х (twitter) 18 квітня. 

"Я зустрічався з Камікавою Йоко, щоб подякувати Японії та всьому японському народу, який щиро підтримує Україну. Я поінформував японську колегу про вчорашній руйнівний удар Росії по житловому району Чернігова, в результаті якого загинуло щонайменше 18 і було поранено ще 78 невинних людей. Я вдячний Камікаві Йоко за її щирі співчуття та засудження цього удару", - написав Кулеба.

За його словами, співрозмовники також обговорили шляхи розвитку нашого Особливого глобального партнерства з особливим акцентом на економічному відновленні, енергетичній стійкості та гуманітарній допомозі.

Раніше повідомлялось, що в Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію: 18 загиблих, 78 постраждалих, з них 4 дітей.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті