На Великдень в Україні порядок охоронятимуть понад 23 тисячі поліцейських

Національна поліція очікує, що на Великдень до храмів по всій Україні прийдуть більш ніж 10 мільйонів вірян. Для забезпечення правопорядку буде залучено понад 23 тисячі правоохоронців. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв.

«У цілому за нашими підрахунками приблизно у 13 тис. культових споруд відбудуться богослужіння з нагоди Великодня. Очікуємо більш як 10 млн відвідувачів під час релігійних обрядів», – розповів він.

Для забезпечення правопорядку буде задіяно понад 23 тисяч правоохоронців.

«Нацполіцією буде вжито необхідних заходів, спрямованих на належне забезпечення правопорядку, що включатимуть забезпечення публічної безпеки і порядку під час проведення релігійних обрядів, а також збільшення кількості автомобільних та піших нарядів на вулицях населених пунктів. Буде збільшена кількість слідчо-оперативних груп для швидкого реагування та документування протиправних дій. Також будуть створені резерви з числа поліції особливого призначення, вибухотехніків та кінологів. Загалом буде задіяно більш як 23 тисяч правоохоронців. Зрозуміло, ми будемо нести службу пліч-о-пліч з нашими колегами зі служби надзвичайних ситуацій», – зазначив Ахрамєєв.

За його словами, у Великодню ніч графік комендантської години не зміниться Цьогоріч християни східного обряду святкуватимуть Великдень 5 травня.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті