Викрито схему незаконного виробництва і продажу пального, до якої причетний "кримінальний" кум Медведчука із Закарпаття

Служба безпеки України спільно з БЕБ ліквідувала масштабну схему незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. До організації оборудки причетний кум Медведчука, депутат облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета, повідомила СБУ у своєму Телеграм-каналі 26 жовтня.

"У ході слідства встановлено, що директор цієї компанії налагодив нелегальний продаж дизпалива сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу у м. Мукачево. Щоб приховати своє відношення до нелегального бізнесу, депутат облради напередодні повномасштабного вторгнення РФ "переписав" НПЗ на підконтрольну йому компанію у Києві", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що учасники схеми закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на власному заводі. Потім готову продукцію реалізовували мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів і сплати податків. 

Для реалізації оборудки її організатори вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Під час обшуків на підпільному НПЗ виявлено понад 600 тонн палива та обладнання для його виробництва на загальну суму майже 150 млн грн. 

Крім того, у результаті слідчих дій в офісах фігурантів знайдено:

- комп’ютери, мобільні телефони, документи і чорнові записи із доказами незаконної діяльності; 

- печатки фірм, задіяних у злочинній схемі; 

- готівку в різній валюті на загальну суму 3,3 млн у гривневому еквіваленті. 

Наразі триває слідство у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів);

- ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Зловмисникам загрожує до 5 років тюремного ув’язнення.

Зазначається, що  головний фігурант є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, у зв’язку з чим протягом тривалого часу очолював обласний осередок забороненої партії ОПЗЖ. 

Раніше повідомлялось, що поплічник Медведчука, який працював на його телеканалах і очолював заборонений проросійський "Союз лівих сил", отримав підозру.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті