Військовополонений голова пресслужби полку "Азов" зателефонував до рідних з окупованого Донецька

Воїн полку "Азов" Дмитро Козацький із позивним "Орест", який перебуває в полоні росіян з травня, зателефонував рідним. Про це йдеться у повідомленні Житомирського обласного терцентру комплектування та соцпідтримки (ТЦК та СП) 19 серпня у Фейсбуці.

"Кілька місяців від нього не було звісток, проте нещодавно, вже після жорстокого теракту в Оленівці, захиснику вдалося зателефонувати рідним. Дмитро сказав найголовніше – він живий", - йдеться у повідомленні.

Далі йдеться про те, як це було, за словами сестри Дмитра Дарії, яка розповіла, що дзвінок від Діми був ще 2 серпня із російського номера.

Спочатку дівчина подумала, що це знову доброзичливі громадяни держави-агресора. Однак з іншого боку трубки почула рідний голос: "Алло, це Діма". "І я така: "що?". Він ще раз "це Діма" ... Я була в шоці. Запитую "Димочка, як ти, де ти, ти живий-здоровий?" - згадує сестра.

Дмитро розповів, що здоровий. Сказав, що зараз перебуває у Донецьку. Коли він говорив, поряд був "слідчий". Йому дозволили зателефонувати. Перш за все, Дар'я сказала братові, що сім'я дуже любить його і чекає вдома. За словами дівчини, розмова була швидкою. Такий, як і раніше, коли Дмитру дозволили зателефонувати вперше – кілька секунд.

"Ми з ним говоримо. Я говорю, що дуже люблю його. Він каже, що теж і починає плакати. Я теж розплакалася", - зізнається Дар'я.

Вона додає, що це один із найжахливіших моментів війни. Каже, що Діма дуже сильний, тож це було важко. Далі хлопець сказав, що має мало часу на розмову і обіцяв зателефонувати мамі.

"Я була вся у сльозах. Це було дуже несподівано. Навіть не знала, зла чи стурбована. Відразу зателефонувала рідним", - розповіла Дар'я.

Потім Дімі вдалося зателефонувати мамі. Дарʼя наголошує, що мама була неймовірно щаслива почути голос сина.

Нагадаємо, що Дмитро Козацький – це голова прес-служби полку захисників Маріуполя (позивний "Орест"). Дмитро – автор кадрів поранених бійців у польовому шпиталі на заводі "Азовсталь", які облетіли весь світ. Тому Дмитра "Ореста" Козацького називають "очима Азовсталі".

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті