Віце-канцлер Німеччини прибув до Києва. Його супроводжує бізнес-делегація

До Києва приїхав віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Габек 18 квітня. Про це повідомляє німецька національна служба новин Tagesschau.

"Віце-канцлер Роберт Габек прибув з візитом до столиці України Києва. Його супроводжує бізнес-делегація. У центрі уваги візиту - нещодавні атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України, допомога в надзвичайних ситуаціях, зміцнення української економіки та економічні відносини з Німеччиною", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час свого візиту Габек також хоче підготуватися до Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Берліні в червні. Після прибуття Габек заявив, що візит відбувається в той час, коли Україна потребує всілякої підтримки у боротьбі за свободу. 

"І це боротьба за свободу. Так, Україна бореться за власне самовизначення, за свою територіальну цілісність проти путінської агресії, але вона також бореться за цінності, які об'єднують і характеризують Європу", - цитуються слова віце-канцлера.

Зазначається, що в Києві Габек планує зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, віце-прем'єр-міністром і міністром економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком. 

Потім Габек вирушить до Молдови, де планує зустрітися, зокрема, з прем'єр-міністром Доріном Речаном.

Раніше повідомлялось, що глава МЗС Норвегії поїхав в Одесу та Кишинів, де заявив про виділення ще $6,4 млн на гумдопомогу Молдові та українським біженцям.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті