Глава МЗС Норвегії поїхав в Одесу та Кишинів, де заявив про виділення ще $6,4 млн на гумдопомогу Молдові та українським біженцям

Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде відвідав Одесу та Кишинів, де оголосив про виділення додаткових 70 мільйонів норвезьких крон (6,4 млн доларів) на гуманітарну допомогу Молдові та українським біженцям. Про це йдеться у дописі глави МЗС Норвегії в соцмережі X та повідомленні норвезького уряду, передає Укрінформ.

“Губернатор Олег Кіпер показав мені житловий будинок в Одесі, повністю зруйнований безпілотником іранського виробництва Shaheed під час російської атаки, внаслідок чого загинули 12 людей, у тому числі немовля. Норвегія сприяє відбудові в Україні через Програму підтримки Нансена”, – зазначив Ейде.

Після Одеси міністр відвідав з візитом Кишинів, де наголосив на потребі підтримки близько 100 тисяч українських біженців, а також молдовських сімей, які їх приймають.

Згідно з повідомленням уряду, гуманітарна допомога Норвегії призначена як для надання допомоги в гострій фазі, так і для того, щоб допомогти українським біженцям і молдаванам, які постають перед економічнимии труднощами, процвітати в майбутньому. Цивільна підтримка Норвегії також буде використана для розбудови молдовської держави та розвитку ефективних, міцних соціальних інститутів у довгостроковій перспективі.

Як повідомлялося, під час візиту у Київ Еспен Барт Ейде на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу заявив, що Норвегія хоче допомогти Україні у війні проти російської агресії та робить усе можливе, щоб покращити повітряну оборону і підтримати енергетичну систему.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті