Відремонтовано сім атомних енергоблоків: Шмигаль заявив про фінальну стадію підготовки до осінньо-зимового періоду

Підготовка до осінньо-зимового опалювального сезону, другого за час повномасштабної війни, входить у свою фінальну стадію. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 12 вересня.

"Ми готували та продовжуємо готувати нашу енергосистему. Станом на сьогодні підготовка до осінньо-зимового періоду входить у свою фінальну стадію", - зазначив прем'єр-міністр.

Шмигаль розповів, що на сьогодні відремонтовано сім атомних енергоблоків, ще два стануть до ладу до старту опалювального сезону, у результаті чого їхня загальна потужність становитиме 7,8 ГВт.

Також, за словами прем'єра, на Рівненській АЕС почали завантажувати нове ядерне паливо компанії Westinghouse замість російської монополії на подібні види палива. Європа разом з Україною мають усунути РФ з цього ринку, щоб позбутися енергетичної загрози.

Щодо ТЕС і ТЕЦ, Шмигаль наголосив, що Міненерго взяло на себе зобов’язання, що до початку сезону запрацюють 25 енергоблоків, які дадуть енергосистемі 4,5 ГВт потужності, а майже 80% обладнання ТЕЦ відремонтовано, інші ремонти тривають і завершаться вчасно.

Крім того, відремонтовано та перебувають у ремонті 35 гідроагрегатів потужністю майже 2,3 ГВт.

За даними Міненерго, в систему вже додано 804 МВт із запланованих додаткових 1,7 ГВт потужностей. Також до зими готово 15,2 тис. котелень, близько 84% тепломереж, 78% центральних теплопунктів, понад 80% житлових будинків, 86% шкіл, дитсадків і лікарень. Через місяць має бути 100%", - наголосив прем'єр.

Прем'єр-міністр підкреслив, що ціна на газ, тепло, гарячу воду залишиться без змін до кінця опалювального сезону.

Як повідомлялось раніше, у Донецькій області цієї зими централізованого опалення не буде у восьми містах.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті