Ватажку путінської байкерської організації з Луганська, "депутата ЛНР" Кішкінову загрожує 10 років ув'язнення - СБУ

За матеріалами СБУ 10 років позбавлення волі загрожує колишньому "депутату ЛНР", очільнику луганського осередку путінського байкерського клубу "Ночные волки - Донбасс" Віталію Кішкінову на прізвисько "Прокурор". Про це повідомляє 3-є управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у Facebook 21 березня.

"СБУ зібрала доказову базу щодо ексдепутата "парламенту ЛНР", який сприяв реалізації кремлівського плану анексії українських територій через організацію псевдореферендуму. Очолюване ним відділення організації рашистських байкерів з 2014 року залучається Кремлем для підтримки окупаційної політики на тимчасово окупованій території Луганщини та у якості інструменту гібридного впливу на населення. Діяльність цієї структури жорстко контролюється російською владою та спецслужбами", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що з перших днів широкомасштабної війни РФ проти України очільник луганської "філії" "Ночных волков" підтримав агресора та публічно закликав жителів захоплених територій вступати до лав російських НЗФ, аби воювати проти України. 

У вересні 2022 року Кішкінов, який у той час був "депутатом народного совета ЛНР", під час пленарного засідання цього незаконного органу проголосував за "закон" про проведення "референдуму". На підставі цього "документу" окупанти провели антиконституційний «референдум» на території Луганської області. 

Уточнюється, що ворожий поплічник обвинувачується у  посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110) та у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Зловмисник переховується на тимчасово окупованій території. Його оголошено у розшук, проводяться комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти національної безпеки України.

Раніше повідомлялось, що колишню офіціантку з Новоайдара, яка "кар'єрно зросла" до поліціянки, засуджено до 14 років ув'язнення й оголошено в розшук.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті