ВАКС взяв під варту суддю Київського апеляційного суду Сливу з можливістю застави 2,5 млн грн

Вищий антикорупційний суд узяв під варту до 2 лютого суддю Київського апеляційного суду Юрія Сливу, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в Телеграм та ЗМІ.

"6 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП та застосував до другого судді Київського апеляційного суду, який разом з іншими трьома суддями апеляційного суду підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна", - пише САП.

Як уточнюють ЗМІ, мова йде про Юрія Сливу.

Зазначається, що Слідчий суддя застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2,5 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків. Строк дії запобіжного заходу - 60 діб. Суд ухвалив взяти підозрюваного під варту у залі суду.

Уточнюється, що 30 листопада 2023 року прокурори САП за дорученням керівника САП повідомили про підозру чотирьом суддям Київського апеляційного суду.

Раніше повідомлялось, що чотирьох суддів Київського апеляційного суду спіймали на отриманні $35 тисяч хабаря.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті