В Україні вперше засуджено суддю, яка депортувала кримчан з окупованого півострова

В Україні засуджено суддю, яка депортувала мешканців Криму з тимчасово окупованого українського півострова. Про це повідомила СБУ у своєму Телеграм-каналі 5 квітня.

"Служба безпеки спільно зі слідчими Нацполіції зібрала беззаперечні докази вини окупаційної "судді", яка сприяє примусовому видворенню кримчан з території тимчасово захопленого півострова, – сказано в повідомленні. – З 2014 року вона прийняла "судові" рішення щодо насильницької депортації за межі Криму понад 20 місцевих жителів".

Підкреслюється, що за матеріалами СБУ суд призначив зловмисниці 10 років ув’язнення, початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня її затримання.

Уточнюється, що засудженою є колишня українська суддя, яка після окупації півострова добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками. За це ворог призначив її очільницею так званого "Армянського міського суду Республіки Крим".

Перебуваючи на "посаді", вона приймала незаконні рішення щодо депортації мирних жителів за нібито відсутність документів і недотримання "правил перебування" на захопленій території. На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав фігурантку винною за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Раніше повідомлялось, що Данілов назвав 12 кроків щодо деокупації Криму: депортація росіян і "демонтаж" Кримського мосту.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті