В окупованому Мелітополі рашисти кинули на підвал подружжя журналістів-пенсіонерів

У Мелітополі окупанти викрали та утримували у підвалі журналістку Ірину Левченко та її чоловіка. Про це повідомив Центр журналістської солідарності Запоріжжя у Фейсбуці.

"Повернемо свободу журналістці з Мелітополя Ірині Левченко та її чоловіку. 6 травня в окупованому російськими військами Мелітополі невідомо куди зникли журналістка Ірина Левченко та її чоловік Олександр. Лише через два тижні вдалося з’ясувати, що подружжя Левченків було без будь-яких пояснень затримане окупаційною владою", - йдеться у повідомленні.

У Центрі підкреслили, що свого часу Ірина Левченко працювала журналістом в дуже відомих загальнонаціональних періодичних виданнях. Але нині і вона, і її чоловік – пенсіонери, ніякою трудовою чи іншою діяльністю не займаються, мають проблеми із здоров’ям.

"Утримують арештованих в нелюдських умовах, майже без їжі, в холодному підвалі, на бетонній підлозі, їх піддають фізичним та моральним тортурам, висуваючи абсолютно безглузді і надумані звинувачення в тероризмі. Як нам повідомили надійні джерела, Ірину згодом перевели в інше місце. Куди саме – досі невідомо. Журналістську громадськість глибоко обурює і хвилює грубе порушення прав людини стосовно нашої колеги Ірини Левченко та її чоловіка", - зазначають журналісти.

"Ми рішуче вимагаємо від окупаційної влади Мелітополя припинити беззаконня, дотримуватись міжнародних норм на тимчасово захоплених українських територіях, повернути свободу журналістці-ветерану Ірині Левченко та її чоловікові Олександру Левченку! Закликаємо всіх колег, громадські та професійні інституції, всіх громадян Україні, міжнародну спільноту об’єднатися у боротьбі за їх звільнення, за законні права кожної людини на свободу і незалежність!", - акцентували у Центрі журналістської солідарності Запоріжжя.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті