Зеленський повідомив, про що говорив з президентами Франції та Республіки Корея

Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентами Республіки Корея й Франції підготовку до Глобального саміту миру по телефону 14 травня. Про це Зеленський повідомив у своєму Телеграм-каналі.

"Продовжуємо нашу міжнародну роботу. Сьогодні провів телефонні розмови з Президентом Франції Еммануелем Макроном і Президентом Республіки Корея Юн Сок Йолем. Головна тема переговорів - підготовка до Глобального саміту миру. Вдячний за підтвердження участі в Саміті", - зазначив Президент України.

За його словами, з Макроном вони докладно обговорили ситуацію на фронті, оборонні потреби України: посилення ППО, додаткові системи артилерії, зокрема далекобійні засоби та снаряди. 

З Юн Сок Йолем говорили про розвиток двосторонньої взаємодії, створення системи гарантій безпеки для України та перспективи укладення відповідної двосторонньої угоди про безпекові гарантії.

Раніше повідомлялось, що Зеленський розповів про зустріч із Блінкеном: два Patriot для Харківщини могли б суттєво допомогти.

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті