У МЗС РФ обурені, що ЄС не видає візи мешканцям окупованих регіонів України з липовими паспортами

У МЗС РФ обурені, що ЄС не видає візи мешканцям окупованих регіонів України із липовими російськими паспортами. Позицію зовнішньополітичного відомства країни-агресора озвучила речник МЗС Марія Захарова, повідомляють російські ЗМІ 21 грудня .

Сьогодні було офіційно опубліковано ухвалене 14 грудня рішення Євросоюзу не приймати для видачі шенгенських віз паспорти нібито російських громадян, які мешкають в окупованих РФ регіонах України.

У МЗС РФ заявили, що це рішення Євросоюзу порушує положення Загальної декларації прав людини 1948 року.

Захарова при цьому не уточнила, що анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей світова спільнота не визнала, а Міжнародний суд ООН у березні 2022 року не знайшов виправдань початку російської агресії проти України та наказав Кремлю негайно припинити вторгнення. Рішення Міжнародного суду обов'язково до виконання, однак саме РФ грубо зневажає всі міжнародні норми та принципи мирного існування.

Як раніше повідомлялося, у Держдумі задумалися, як відбирати у депортованих українців громадянство.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті