У ГУР Міноборони дали пояснення, чому не розголошують усі деталі про повітряні загрози рашистів

Збройні сили України надають громадянам тільки необхідну для безпеки інформацію стосовно повітряних загроз з боку країни-агресора росії. Адже у разі розголошення всього військові не знатимуть, як діятиме ворог. Про це сказав представник ГУР Міноборони Вадим Скибіцький в ефірі телемарафону, - пише Оbozrevatel.

За його словами, новини, необхідні для безпеки українців, надаються, а от нюанси щодо того, який тип ракет використовує РФ, звідки їх запускає і які це носії, є певною сенситивною інформацією, необхідною для військових. Зокрема, для ухвалення рішень.

"Це може бути ракета повітряного, морського базування або з реактивних систем залпового вогню "Град", "Смерч", які використовує РФ. У багатьох випадках, якщо, наприклад, відстань до міста невелика, зокрема, ми говоримо про Харків чи Миколаєв, дії мають бути швидкими, скоординованими", – наголосив Скибицький.

За його словами, в українському суспільстві є розуміння того, що війна з росією продовжується з 2014 року і "люди звикають, вже не так бояться". Однак цим також користується ворог.

"Зараз росіяни збільшили кількість обстрілів саме цивільних об'єктів і одночасно, якщо раніше це був або темний час доби або рано вранці, то зараз вони не цураються і завдають цілеспрямованих ударів по інфраструктурі та скупченням людей посеред білого дня. Це реальний показник суті тієї терористичної держави, якою є РФ", - вважає представник ГУР МО.

Він зазначив, що відомство у своїй роботі використовує всі джерела інформації, зокрема дані з інтернету, щоб мати повну картину. Вони аналізуються, здійснюються певні процедурні питання їхньої обробки, потім – висновки.

"А звичайним громадянам краще орієнтуватися на офіційні повідомлення, попередження про повітряну атаку – тривоги, сирени. Це те, що справді свідчить про загрозу здійснення ракетного чи авіаудару", – підсумував Скибицький.

Нагадаємо, що рашисти 16 липня запустили по Україні шість ракет з району Каспійського моря.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті