Україна запускає "Дунайський зерновий шлях" з транспортування агропродукції

Українське дунайське пароплавство запускає проєкт "Дунайський зерновий шлях" з транспортування агропродукції до румунського порту Констанца. Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко у Фейсбук 1 листопада.

"Ще влітку ми припускали, що росія може будь-якої миті спробувати зірвати "зернову ініціативу". Тому наполегливо і системно розвивали наш проєкт "Дунайський зерновий шлях", – уточнив Москаленко.

Він зазначив, що УДП інвестувало у створення власної перевалки зернових. Також УДП домовилося з румунською групою компаній TTS про більш швидку та ефективну схему перевалки в порту Констанци. Весь логістичний ланцюжок здійснюється та контролюється УДП.

Завдяки швидшому процесу завантаження та розвантаження середній час обороту каравану скоротиться приблизно на 30%. Власникам вантажу не доведеться зазнавати фінансових втрат внаслідок тривалих очікувань у черзі біля термінала.

Важливою складовою проєкту є оснащення суден системами онлайн-контролю, відеоспостереження та збільшення кількості судноводіїв в екіпажі. Це значно підвищує ефективність роботи флоту.

За прогнозами УДП, у майбутньому баржевий караван зможе здійснювати до двох рейсів на місяць.

На другому етапі проєкту "Дунайський зерновий шлях" передбачається будівництво нових барж. Також найближчим часом розпочинається модернізація тяги та капітальний ремонт самохідного флоту із заміною двигунів.

Раніше РФ заявляла про вихід із зернової угоди нібито через те, що "Україна завдала удару по кораблям Чорноморського флоту в Севастопольській бухті".

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна продовжить виконувати "зерновий договір".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті