Україна з початку війни отримала понад трильйон гривень міжнародної допомоги

Україна з початку повномасштабного вторгнення отримала із зовнішніх джерел понад 1 трильйон гривень на фінансування дефіциту державного бюджету. Про це 22 грудня у Telegram повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

"Станом на сьогодні з початку повномасштабної війни Україна залучила понад 1 трильйон зовнішнього фінансування бюджету: кредитів та грантів. Точна сума 1 032 мільярдів гривень", - написав член Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

За даними Мінфіну, на початок грудня Україна отримала від міжнародних партнерів 27,2 мільярда доларів допомоги. Після цього до держбюджету надійшли гранти у розмірі 2 мільярди доларів від США, надані через Цільовий фонд Світового банку. Також Україна одержала від Канади 500 мільйонів канадських доларів (367 мільйонів доларів США).

Зазначимо, що загальну суму видатків державного бюджету України на 2022 рік встановили у розмірі 3,037 трильйона гривень, доходів – 1,553 трильйона гривень. Дефіцит покривався за рахунок "печатки" гривні Національним банком (330 мільярдів гривень), запозичень та безповоротних грантів.

Нагадаємо, раніше цього тижня повідомлялося, що Україна отримала два мільярди доларів від Світового банку.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті