Українська податкова оштрафувала PornHub

Україснька податкова оштрафувала компанію, яка оперує сайтом PornHub, на понад 5500 доларів США. Про це повідомив у Телеграм голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

"На жаль, не всі платники, що оперують сервісами для дорослих, однаково відповідально ставляться до оподаткування", — зазначив він.

Згідно з українським законодавством, великі іноземні компанії, що «постачають українцям електронні послуги», зобов'язані реєструвати представництво в Україні й сплачувати податок на додану вартість від своїх доходів.

Водночас, як каже Гетманцев, компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації. Тому її й оштрафували. Відповідне податкове повідомлення-рішення спрямоване компанії та до Агенства доходу Канади.

Гетманцев нагадав, що надходження з «податку на Google» йдуть на фінансування потреб армії. Тим часом Україна за рейтингом PornHub на 14 місці серед інших країн за переглядами цього сайту.

А відомий сервіс Onlyfans вже сплатив до держбюджету України з початку цього року 944,1 тисяч доларів США.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у червні 2021 року підписав зміни до Податкового кодексу. Тож великі іноземні ІТ-компанії зобов'язані реєструвати представництво в Україні й сплачувати податок на додану вартість від своїх доходів.

Як повідомлялося, петиція з проханням легалізувати еротику та порно на території України набрала необхідний мінімум – 25 тисяч підписів. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті