Україна отримала $1,34 млрд на підтримку соціальної сфери

В рамках проєкту Світового банку PEACE in Ukraine на підтримку соціальної сфери Україна отримала 1,34 млрд доларів США. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів 25 грудня.

"Україна отримала 1,34 млрд доларів США як Шосте додаткове фінансування в рамках проекту Світового банку  "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine)", - зазначили у Мінфіні.

Повідомляється, що фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 млрд доларів США, які надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) під гарантії Уряду Японії. 

Також фінансування проекту PEACE in Ukraine містить грантову складову: 

  • 190 млн доларів США від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF);
  • 50 млн доларів США від Уряду Сполучених Штатів Америки; 
  • 20 млн доларів США від Уряду Швейцарії.

У Мінфіні додали, що кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам ДСНС.

Як повідомлялось раніше, Україна отримала майже 1 млрд доларів від Японії на відновлення та соцзахист.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті