У росії на пропаганду дали півмільярда рублів, зокрема на фільми про Донбас

Російський президентський фонд культурних ініціатив (ПФКІ) опублікував список переможців чергового грантового конкурсу, серед яких режисер із фільмами про Донбас, - повідомляє "Агентство.Новости".

"Із 4,3 млрд руб. півмільярда отримали у вигляді грантів російські пропагандисти і ті, хто займається "інтеграцією" окупованих регіонів України в РФ", - йдеться в повідомленні телеграм-каналу.

Серед одержувачів - фігурист Євген Плющенко (отримав 43 млн руб. на льодові шоу), а також Захар Прілєпіна з проектом для письменників-початківців і блогерів - 10 млн руб.

Режисерка Олександра Франк отримала черговий грант на пропагандистське документальне кіно про окуповані регіони. Цього разу їй дали 17,5 млн рублів на цикл фільмів "Лики Донбасса. Культура і фронт". До цього вона зняла фільм "Де проходять кордони?" за 7 млн рублів, ще за 6,5 млн рублів Франк проїде країною з лекціями "Донбас своїми очима".

Загалом ПФКІ підтримав понад 20 подібних проектів на загальну суму понад півмільярда рублів. Серед них такі проєкти, як фестиваль патріотичної пісні "Zа тебе, Батьківщино-матір", "Рух патріотичної пісні", гастролі луганських артистів до Красноярського краю "Zа Донбас, zа спільне майбутнє", фестиваль проти скасування російської культури "На тому стоїмо".

Найдорожчими проектами стали тури зірок за війну.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті