У росії через "пропаганду ЛГБТ" знімають із продажу не тільки світових класиків, а й Достоєвського

В РФ мМаркетплейсу "Мегамаркет" надіслали список книг, які потрібно зняти з продажу через "пропаганду ЛГБТ". Перелік із 257 найменувань опублікував журналіст Олександр Плющев, - повідомляє The Moscow News.

До списку потрапили не тільки літературні новинки, а й класика. Наприклад, маркетплейсу потрібно видалити зі свого сайту картки книжок "Нетіточка Незванова" Федора Достоєвського, "Бенкет" Платона, "Декамерона" Джованні Бокаччо, "Орландо" Вірджинії Вульф, "У пошуках втраченого часу" Марселя Пруста і "Воно" Стівена Кінга.

Серед заборонених до продажу також виявилися твори інших світових класиків - Стефана Цвейга, Андре Жида, Юкіо Місіми, Патті Сміт і Хуліо Кортасара.

Хто конкретно зажадав від маркетплейса зняти з продажу книги всіх цих авторів, Плющев не уточнив. "Мегамаркетом" володіють Сбербанк (85%), "М.Відео-Ельдорадо" (10%), а також засновник "М.Відео" і goods.ru (5%).

Видання нагадало, що в грудні 2022 року глава РФ Путін підписав закон про заборону пропаганди ЛГБТ, педофілії та зміни статі. Відповідальність за порушення закону стосується осіб будь-якого віку. До цього ЛГБТ-пропаганда була заборонена тільки серед неповнолітніх. У листопаді 2023 року Верховний суд РФ визнав екстремістським і заборонив у Росії "міжнародний громадський рух ЛГБТ".

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті