У МОЗ закликали українців здавати донорську кров – для успішного наступу (контакти)

Міністерство охорони здоров'я України закликало громадян здавати донорську кров для того, щоб наступ ЗСУ був успішним. Про це ідеться у повідомленні МОЗ у Facebook від 13 травня.

"Для успішного наступу потрібно не тільки озброєння. Потрібна кров, аби рятувати героїв. Потрібні надійні і сталі запаси крові та її компонентів, аби кожен, хто потребує відповідної медичної допомоги, отримав її вчасно і достатньо", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що при важких пораненнях життя бійця часто залежить від наявності крові зараз і поруч та в достатній кількості. "Кров одного донора може врятувати трьох людей. Але буває так, що одному пораненому потрібна кров трьох донорів – щоб врятувати життя і довезти воїна до операційного блоку", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що долучитися до донорства і здати кров можна вибравши для себе найбільш зручний варіант. Потрібні для цього телефони наяведені за посиланням.

Раніше повідомлялось, що в Україні презентували онлайн-платформу, яка допоможе залучати благодійні кошти.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті