У "ДНР" росіяни відправили штурмовиком на війну вчителя музики, який має інвалідність

У квазіутворенні "ДНР" мобілізованого викладача з гітари та інваліда 3-ї групи спочатку утримували у в/ч, а тепер відправили на полігон і збираються послати на штурм. Про це 27 лютого повідомляє опозиційний російський паблік ASTRA.

Журналісти пишуть, що йдеться про Володимира Фролова, якого "незаконно мобілізували 2 роки тому, 22 лютого 2022 року, забравши його прямо з музичної школи".

"Не дивлячись на чинну відстрочку за станом здоров'я, інваліду 3-ї групи, з численними проблемами із зором, серцем, шлунком, щитовидною залозою (все підтверджено документами), відмовили в проведенні медкомісії та відвезли на фронт. У жовтні 2022 року мобілізованого поранило, він пройшов через кілька шпиталів. Поки він перебував на лікуванні, йому телефонували командири і вимагали, щоб він повертався на війну. Фролова викликали у військову частину в Шахтарську ("ДНР"). Чоловік сам прийшов туди на милицях. У підсумку Володимир звідти втік, після чого викладача затримали. Як розповідала ASTRA його дружина, на 22 лютого Володимир перебував у Петровському районі у в/ч 41698 3 мзб, де з нього "знущалися, змушували підписувати контракт"", - ідеться в повідомленні.

Сьогодні, 27 лютого, стало відомо, що Фролова вже відправили на військовий полігон і збираються відправити на штурм. Про це журналістам повідомила його дружина.

"Я вимагаю, щоб йому дали пройти ВЛК. Командир вирішив, що чоловік із його хворобами придатний до служби. Яке право він має вирішувати такі питання?", - каже дружина викладача музики Анна.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті