Танкіст "ЛНР", який наказав обстріляти драмтеатр у Сєвєродонецьку, отримав реальний вирок - 13 років увʼязнення

Командир танка так званої "ЛНР", який наказав обстріляти драмтеатр у Сєвєродонецьку Луганської області, засудили до 13 років в'язниці. Про це 18 листопада повідомляє Луганська обласна прокуратура.

"У жовтні 2015 року 47-річний чоловік в умовах міжнародного збройного конфлікту, що триває, перейшов на бік ворога, а саме добровільно вступив до лав "ЛНР", - повідомили правоохоронці.

У 2019 році чоловік став командиром танка бойовиків, а в лютому 2022 року разом із російськими військовими воював проти України в районі Трьохізбенки Луганщини.

"У травні-червні 2022 року під час вуличних боїв у Сєвєродонецьку чоловік віддавав накази про танкові обстріли драматичного театру та житлових будинків", - додали в прокуратурі.

У результаті бойовика вдалося взяти в полон і він постав перед судом за статтями про зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, державну зраду, а також участь у діяльності незаконних збройних формувань.

Суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 13 років.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що нашим правоохоронцям вдалося затримати екс-командира "ЛНР", який грабував українців із 2014 року.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті