Столтенберг нагадує: допомога НАТО Ізраїлю не підірве підтримку Києва

Допомога Ізраїлю не підірве підтримку України з боку НАТО. Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю Deutsche Welle, опублікованому 13 жовтня. 

"Німеччина заявила про постачання боєприпасів, систем ППО, включаючи сучасні установки Patriot. Сполучені Штати, Велика Британія та багато інших... Тож підтримка України з боку НАТО - це не тільки слова, це конкретні справи. Думаю, що найкращим вираженням нашої підтримки є конкретні дії, які видно на місцях щодня в рамках нашої постійної підтримки України", - сказав Столтенберг.

За його словами, тільки за останні дні, вже після атаки на Ізраїль, союзники по НАТО зробили нові важливі заяви про розширення підтримки України. 

Столтенберг також зазначив, що ФРН поки що не погодилася передати Києву крилаті ракети Taurus, проте Німеччина постачає дуже багато іншої зброї, включно з танками, артилерією і ППО, зараз важливо забезпечити роботу і функціонування вже поставлених систем. 

Раніше повідомлялося, що генсек НАТО заявив, що путін знову готується використовувати зиму як зброю проти України.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті