СБУ "на гарячому" затримала чиновників, які продавали ухилянтам "посвідчення моряка"

СБУ на Одещині затримала чиновників, які продавали "посвідчення моряка", що дозволяло ухилянтам виїжджати за кордон. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 11 вересня.

"У результаті комплексних заходів затримано двох зловмисників: співробітника Ізмаїльського морпорту, а також чиновника Дунайської кваліфікаційної комісії Держслужби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства. За гроші посадовці пропонували ухилянтам виїхати за межі України як судноводії торговельних кораблів", – сказано в повідомленні.

Для цього фігуранти "допомагали" своїм клієнтам «гарантовано» скласти іспит на отримання відповідної кваліфікації.

Зазначається, що вартість таких "послуг" становила від 700 до 1,2 тис. американських доларів. Сума залежала від наявності первинних навичок у морській справі та фінансових можливостей ухилянта. Таким чином корумповані посадовці "заробили" майже 2 млн у гривневому еквіваленті.

Співробітники СБУ затримали обох фігурантів "на гарячому" під час передачі неправомірної вигоди. На підставі отриманих доказів затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі вони під вартою, їм загрожує до 10 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що прикордонники щодня затримують до 30 ухилянтів, які намагаються втекти за кордон.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті