Пропонували "заробити на біржі". СБУ та Нацполіція ліквідували понад 100 шахрайських call-центрів за добу

За добу СБУ та Нацполіція ліквідували понад 100 шахрайських call-центрів, які викрадали персональні дані та гроші українців. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 29 грудня.

"За даними слідства, зловмисники пропонували своїм жертвам "заробити на біржі", "інвестувати" кошти у криптовалюту або отримати сумнівний "прибуток" від ставок у гральному бізнесі. Також фігуранти вигадували приводи, на кшталт "ваш близький скоїв ДТП і потрібні гроші, щоб розрахуватись" або "допомагаємо переїхати з районів ведення бойових дій", - зазначається у повідомленні.

Крім того, викриті call-центри діяли під виглядом онлайн-казино, відомих брокерських компаній та букмекерських контор.

У СБУ додали, що у процесі виманювання коштів зловмисники збирали особисті дані про своїх клієнтів, у тому числі паспортні відомості, номери телефонів тощо.

"У подальшому ця інформація могла потрапляти до російських спецслужб, які використовують їх для дистанційного вербування нових агентів", - зазначили у Службі безпеки.

Під час обшуків у call-центрах та за місцями проживання їхніх організаторів виявлено понад 4 тис. одиниць комп’ютерної техніки, мобільних телефонів і стартових пакетів, а також інші докази злочинних дій.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомлялось раніше, СБУ ліквідувала у вінницькій тюрмі підпільний call-центр.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті