Помер герой України, сотенний УПА Мирослав Симчич

Сьогодні, 18 січня помер Герой України, сотенний УПА Мирослав Симчич (Кривоніс). Про це повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Оніщук у Telegram.

За її словами, 5 січня Мирославу Симчичу виповнилося 100 років. У жовтні 2022 року президент Володимир Зеленський присвоїв йому звання Героя України.

«За своє довге життя Мирослав Симчич пережив понад 32 роки концтаборів. Однак його не зламали ні жорстокі тортури, ні катування. Свій життєвий шлях він присвятив боротьбі за незалежність України… Його подвиги знатиме і пам’ятатиме не одне покоління українців», — написала Оніщук.

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський повідомив у Facebook, що похорон розпочнеться 20 січня об 11:00. Героя України буде поховано на міському цвинтарі Монастирок.

Мирослав Симчич — український військовий і громадський діяч, сотенний УПА, 32 роки провів у радянських таборах. Кавалер орденів Свободи і За заслуги, почесний громадянин Коломиї та Львова. Як повідомляла Харківська правозахисна група, у січні 1945 року Симчич зі своєю сотнею розгромив каральний полк (405 енкаведистів) під командуванням генерал-майора Дергачова, який йшов на село Космач (більшовики називали його «бандерівською столицею»).

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті