Після важких поранень, отриманих на Херсонщині, помер 24-річний воїн із Рубіжного Назарій Лукін

На Херсонщині отримав важкі поранення воїн із Рубіжного Назарій Лукін, який згодом помер. Про це повідомило видання "Трибун" 9 листопада.

"Назарій народився 14 травня 1999 року в місті Рубіжне Луганської області. Вчився у середній школі №7, займався плаванням у спортивній секції ДЮСШ "Зеніт". Після закінчення 9-го класу пішов навчатися в Старобільський аграрний технікум, де отримав спеціальність ветеринара. Бакалавром ветеринарної медицини став після навчання у Луганському аграрному університеті, який через військову агресію був релокований до Харкова", - йдеться в повідомленні.

"Може саме буремні події 2014 року на рідній Луганщині і вплинули на подальший вибір життєвого шляху, бо з Харкова Назарій переїхав до Одеси і поступив у Військову Академію сухопутних військ", – зазначили в МВА.

Зазначається, що до випуску залишалося півроку, коли розпочалося повномасштабне вторгнення. Він мав право на відстрочку, але вже 27 лютого 2022 року добровільно вступив до лав Збройних Сил України і став розвідником 35 бригади морської піхоти.

За час війни Назарій не мав жодних поранень, лише три контузії. Тож у вересні цього року він пройшов ще і лікування у госпіталі. А вже 17 жовтня 2023 року під час військової операції у Херсонській області біля села Кринки він отримав страшне поранення осколком у голову.

"За бойову звитягу Лукін Назарій був нагороджений нагрудним знаком "Ветеран війни" та відзнакою "35 бригада морської піхоти імені контр-адмірала С. Остроградського. За штурм", - йдеться в повідомленні.

Похований Назарій в Одесі. У нього залишились мати, батько та брат.

Раніше повідомлялось, що із 29-річним загиблим луганським прикордонником Віталієм Жуком попрощались у Дніпрі.

Раніше також повідомлялось, що загинув військовий і волонтер з Рубіжного Віталій Доброжан – за 15 кілометрів від рідного міста.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті