ПАРЄ визнала російський режим диктатурою

Комітет ПАРЄ з юридичних питань і прав людини висловив занепокоєння щодо легітимності та законності поправок до російської конституції, внесених у липні 2020 року. Про це повідомляє сайт ПАРЄ 12 вересня.

«Переважна влада президента, яка є результатом надзвичайно тривалого терміну перебування на посаді, у поєднанні з відсутністю будь-яких систем стримувань і противаг, таких як сильний парламент, незалежна судова система, вільні ЗМІ та активне громадянське суспільство, перетворили російську федерацію на де-факто диктатуру», – заявили парламентарі.

У ПАРЄ додали, що російська агресія проти України та її наслідки демонструють, що диктатура становить загрозу міжнародному миру та безпеці, а також територіальній цілісності та політичній незалежності своїх сусідів.

"Тому в першу чергу в інтересах народу росії, а також Європи та всього світу, щоб демократія була відновлена ​​в росії", – резюмував комітет.

Як повідомлялось раніше, президент Бразилії відкликав свою заяву про те, що путіна не заарештують у разі візиту в країну.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті