Окупанти на Луганщині планували під час обміну замість українських полонених "підсунути" колаборантів, які їм не догодили

Окупанти в Луганській області планували обміняти місцевих кораборантів, які чимось "проштрафилися" й потрапили до тюрми, на своїх полонених. Про це повідомив "Кібер спротив" 6 лютого.

"Активісти "Кібер спротиву" отримали доступ до масиву даних російської пенітенціарної служби на ТОТ Луганщини, з якого відомо про плани росіян обміняти ув’язнених колаборантів на своїх полонених. З цих даних випливає, що прокуратура РФ зверталась до начальника служби на тимчасово окупованих територіях Олексія Череповського з приводу надання списків для можливого обміну в Україну ув’язнених колаборантів", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в переліку серед тих, хто вже давно перебуває в закутках російських тюрем через внутрішні розборки окупантів, є й ті, про арешт яких "офіційно" не повідомлялось й недавнього часу вони "офіційно" були на свободі.

"Зауважимо, пріоритетом України є наші полонені й їх як скоріше визволення. Тому російські плани міняти своїх громадян на зрадників не є прийнятними, і можуть реалізовуватись лише у хворих фантазіях кремля", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що з російського полону повернулись луганські прикордонники, які вважалися зниклими безвісти майже 2 роки.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті