Окупанти "ДНР" брешуть, що Україна заборонила евакуацію жителів Часів Яру Донецької області

Окупаційна влада "ДНР" заявила, що ЗСУ нібито заборонили мирним жителям залишати Часів Яр, який останнім часом зазнає потужних обстрілів і штурмів з боку ЗС РФ. Таку недостовірну інформацію озвучив радник ватажка "республіки" Ігор Кімаковський.

"Є підтверджена інформація про те, що збройні формування України перекрили виїзди з міста для цивільного населення. Евакуація звідти більш неможлива", - заявив він.

Насправді евакуація мирного населення в Часів Ярі почалася ще в лютому, коли російські окупанти впритул підійшли до міста. Нині, за словами начальника міської військової адміністрації Сергія Чауса, у місті залишається лише 760 осіб, усіх дітей вдалося вивести. Деякі з тих, хто залишився, відмовляються від евакуації. Наразі мешканців міста вивозимо людей до Рівненської області, де їм надають усе необхідне.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті