Пілотний проєкт для пошуку роботи з використанням штучного інтелекту реалізує Донецька обласна служба зайнятості

Донецька обласна служба зайнятості реалізує пілотний проєкт з використанням штучного інтелекту для пошуку роботи. Про це повідомила Донецька ОВА у Телеграм 15 травня.

"Наразі службою зайнятості Донеччини реалізується пілотний проєкт SkillLab, організований Світовим банком спільно з Міністерством економіки України, Норвезькою радою у справах біженців та компанією Skillab", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що, відповідно до проєкту, штучний інтелект оцінює досвід пошукачів роботи, здійснює профілювання їх навичок, на основі цих даних система підбирає для людей відповідні вакансії, пропонує їм за потреби курси навчання тощо.

"Завдяки участі у проєкті знайшла роботу Наталя Палько з Костянтинівки. Жінці 59 років, 20 з яких вона працювала в органах Державної податкової служби, потім отримала другу вищу освіту психолога, працювала спеціалістом з профорієнтації. У пошуках роботи Наталя звернулася до центру зайнятості. Фахівці порекомендували їй скористуватися платформою SkillLab", - наводиться приклад у повідомленні.

З деталями щодо того, як скористатись проєктом, можна ознайомитись на сайті Донецької ОДА за посиланням.

Раніше повідомялось, що ВПО з Мелітополя у Запоріжжі можуть пройти бізнес-навчання й отримати допомогу в написанні грантової заявки та реєстрації бізнесу.

Статті

Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Всі статті