Окупанти "ДНР" брешуть, що Україна заборонила евакуацію жителів Часів Яру Донецької області

Окупаційна влада "ДНР" заявила, що ЗСУ нібито заборонили мирним жителям залишати Часів Яр, який останнім часом зазнає потужних обстрілів і штурмів з боку ЗС РФ. Таку недостовірну інформацію озвучив радник ватажка "республіки" Ігор Кімаковський.

"Є підтверджена інформація про те, що збройні формування України перекрили виїзди з міста для цивільного населення. Евакуація звідти більш неможлива", - заявив він.

Насправді евакуація мирного населення в Часів Ярі почалася ще в лютому, коли російські окупанти впритул підійшли до міста. Нині, за словами начальника міської військової адміністрації Сергія Чауса, у місті залишається лише 760 осіб, усіх дітей вдалося вивести. Деякі з тих, хто залишився, відмовляються від евакуації. Наразі мешканців міста вивозимо людей до Рівненської області, де їм надають усе необхідне.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті