Обстановка на фронті складна, найчисельніші атаки ворога були біля Авдіївки та Мар'їнки – Генштаб

Оперативна обстановка на сході України залишається складною, російські війська продовжують наступ по всій лінії фронту. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ ввечері 4 січня.

Протягом доби відбулось 44 бойових зіткнення. Ворог активно застосувує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу "FPV", проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Так, на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили дві атаки противника біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області. 

Водночас на Бахмутському напрямку окупантам не вдалося окупантам прорвати оборону наших військ поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Тут було відбито три ворожі атаки.

Близько 14 атак українські захисники відбили на Авдіївському напрямку в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 9 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. 

Разом з тим на Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжували стримувати війська РФ в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог за підтримки авіації сім разів намагався прорвати оборону наших військ. 

На Запорізькому напрямку відбито сім атак біля Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області, де росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення. 

Як повідомлялося, українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу росіян.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті