Навколо Сєвєродонецька близько тижня горить сосновий ліс, мешканці сіл самотужки риють траншеї й зачищають ділянки навколо свого житла

Лісова пожежа в районі сіл навколо Сєвєродонецька, зокрема Смолянинова й Воронова, триває близько тижня. Про це повідомив начальник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк в ефірі "Єдиних новин" 5 квітня.

"Є проблема, яка триває близько тижня - це пожежа навколо Сєвєродонецька. Люди, залишені там напризволяще, змушені рятуватись самотужки", - сказав Стрюк.

Так, щоб зупинити вогонь біля своїх подвір'їв, мешканці сіл риють траншеї, зачищають ділянки. Місцева "влада" лісову пожежу повністю ігнорує.

Повіломлялось, що в районі окупованих Сєвєродонецька, Смолянинова й Воронова станом на 2 квітня лісова пожежа тривала третій день.

Наймасштабніша верхова лісова пожежа, як повідомляв "ОстроВ", тут була у жовтні 2020 року в районі Смолянинова. Тоді загинуло не менше п'яти людей і безліч диких та домашніх тварин. Двоє людей буквально "спеклись" в автомобілі, який через величезну температуру повітря навколо зупинився на дорозі серед лісу біля Смолянинового. Села Смолянинове та Метьолкіно були практично знищені. Пожежу гасили за допомогою авіації, проте вона рухалась так швидко, що людям доводилось протистояти їй самотужки.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті