МЗС України відкинуло звинувачення РФ у причетності до антисемітських заворушень в аеропорту Махачкали

Міністерство закордонних справ України відкинуло звинувачення Росії у причетності до антисемітських заворушень в аеропорту Махачкали. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Фейсбук.

Дипломат підкреслив, що події в Махачкалі відзеркалюють глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт та суспільства, а погрози розправитися із євреями — це наслідок роботи російської державної пропаганди, яка десятиліттями культивувала серед росіян почуття ненависті до інших народів. Ніколенко також пригадав, що не так давно президент Володимир Путін та міністр закордонних справ Сергій Лавров виступали із образливими антисемітськими заявами.

Звинувачення МЗС РФ на адресу України в причетності до подій в Дагестані — намагання перекласти відповідальність з хворої голови на здорову”, – зазначив речник МЗС.

Він висловив переконання, що міжнародна спільнота має рішуче реагувати на прояви расової ненависті в Росії та будь-де у світі.

Нагадаємо, ввечері 29 жовтня в аеропорту Махачкали РФ , відбулася антисемітська акція. Натовп, розлючений прибуттям літака з Ізраїлю, у пошуках євреїв вдерся до термінала та прорвався на злітно-посадкову смугу.

Як повідомлялося, у масових заворушеннях в аеропорту Махачкали глава Дагестану звинуватив якісь "проукраїнські" сили. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті