У масових заворушеннях в аеропорту Махачкали глава Дагестану звинуватив якісь "проукраїнські" сили

Глава російського Дагестану Сергій Меліков назвав масові заворушення в аеропорту Махачкали "спробою дестабілізації ситуації" в республіці. За його словами, заворушення курирувалися з-за кордону, зокрема через "проукраїнські Telegram-канали", - повідомляє The Insider.

Меліков заявив, що влада отримала "достовірну інформацію" про те, що Telegram-канал "Утро Дагестана", який закликав до насильства, нібито адмініструється з території України людьми, "які ненавидять традиційні речі, якими живе регіон". Раніше в самому каналі "поклялися Аллахом", що не мають стосунку до України, і засудили Зеленського за підтримку Ізраїлю.

Тим часом місцева поліція встановила 150 осіб, які брали активну участь у заворушеннях, 60 із них затримано. За останніми даними, внаслідок заворушень постраждали дев'ятеро поліцейських, двох із них госпіталізовано.

У повідомленні нагадують, що ввечері 28 жовтня в дагестанському Хасавюрті натовп місцевих жителів, що складався з кількох сотень людей, прийшов до готелю "Фламінго" з вимогою виселити звідти "біженців з Ізраїлю", які нібито перебувають у ньому. Вони відгукнулися на заклик Telegram-каналу "Утро Дагестана", заснований на відео з євреєм у кіпі, який прогулюється територією готелю. Після цього канал опублікував заклик "обчислювати і викурювати" "яхудів", оскільки всі євреї, зокрема й жінки, "служили в <ізраїльській> армії" і нібито "знущалися, мучили і катували" палестинців, яких названо в публікації "братами" дагестанців. Пізніше антисемітськи налаштовані люди увірвалися в аеропорт і стали штурмувати літаки.

За повідомленням деяких Telegram-каналів, одночасно з пошуками євреїв в аеропорту Махачкали, нападники грабували магазини.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський назвав події у Махачкалі "частиною російської ненависті до інших народів".

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті