Митрополит Онуфрій замінив митрополита-колаборанта з Ізюма - фактично "поховав"

Очільник Московського патріархату митрополит Онуфрій призначив тимчасовим керівником Ізюмської єпархії митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія замість ізюмського єпископа Єлисея, котрий благословляв на "добрі справи" головного колаборанта Харківської області Віталія Ганчева та після деокупації міста втік до російського Бєлгорода. Про це йдеться в указі митрополита Київського і всієї Русі від 28 вересня, - пише Lb.ua.

При цьому митрополита Ізюмського та Куп'янського Єлисея офіційно не відсторонили, просто призначили тимчасовим духовним керівником по Ізюму єпископа з сусідньої єпархії.

“В православ‘ї все має глибокий символізм. На рівні символів призначення нового архієрея на кафедру означає смерть старого архієрея. Кафедру навіть називають «вдовствующа». Коротше, поховав Онуфрій Єлісейку”, - написав журналіст та релігієзнавець Дмитро Горевой у Facebook.

Водночас священник УПЦ Андрій Пінчук, який відомий тим, що закликав віддати патріарха Кирила під церковний трибунал, у своєму Facebook оприлюднив відео нещодавньої зустрічі ізюмського митрополита-втікача Єлисея з тим самим колаборантом Ганчевим вже на території Бєлгородсьскої області у селищі Прохоровка. Вони, за словами священника, обговорювали питання допомоги тим, хто "змог врятуватися від київського режиму".

При этом Андрей Пинчук намерен подать коллективный иск в церковный суд УПЦ с тем, чтобы лишить Елисея сана. Но призвал всех, кто имеет свидетельство против епископа Изюма, сообщить их ему.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті